Antje Sonnenschein

Naam: Antje Sonnenschein
Geboorteplaats: Lilienthal (bij Bremen)
Geboortedatum: 19-11-'52
Adres: Stadsweg 36,
9917 PW Wirdum (Gn.)
Tel.: 0596 572617
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Sinds 1976 gehuwd en woonachtig in Nederland).  

Opleidingen/diploma's
 1967 - 1970   Opleiding tot etaleuse in Bremen (Duitsland)
1970 - 1972   2e Kans onderwijs opleiding in Bremen
1972 - 1975   Kunsthochschule te Bremen ("Hochschule fur Gestaltung")
1976 - 1979   Kunstacademie Minerva te Groningen
1979 - 1981   Opleiding KPDB - Kreatief Pedagogisch Didactische Bijscholing

Aanvullende opleidingen:
o.a. : opleiding tot kunstzinnig therapeut - Stichting Helias (opleiding voor kunstzinnige therapie), aanvullende scholing tot kunstzinnig therapeut in Duitsland en aanvullende 2-jarige opleiding beeldend tekenen.

Onder meer werkzaam als beeldend kunstenaresse: diverse exposities o.a. bij Galerie Het raadhuis te Eenrum,  Galerie Mebius te Noordhorn, Richard's Atelier te Groningen, Galerie Bakker te Wapserveen, Galerie De Groninger Kroon (Reiderwolderpolder), Galerie Lauswolt te Beetsterzwaag, Galerie Art du Nord te Groningen en Galerie de Vis te Harlingen en op diverse plaatsen in Duitsland.

In de schilderijen van Antje Sonnenschein is de liefde voor het Groninger landschap terug te vinden. De kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur. Met haar schilderijen wil Antje de toeschouwer als het ware uitnodigen om in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Via krachtige kwaststreken lukt het haar uitstekend de kleur, het licht en de sfeer van dit uitgestrekte land uit te beelden.
Gloedvol en bevlogen bespeelt zij de zintuigen van de kijker met landschappen waarin geuren en kleuren gevoelens openbaren en klanken nabootsen. Die synergie is de kurk waarop haar schilderskunst drijft.
Antje is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij al be├»nvloed door het werk van schilders van de kunstenaars kolonie Worpswede, werk dat in stijl en motieven veel gelijkenis vertoont met de schilderijen van de Groninger Ploeg. Daarmee heeft zij de sfeer van haar Duitse thuisomgeving teruggevonden in het Groninger landschap. In haar Noord-Nederlandse landschappen trekt zij de lijn door van de schilders die school maakten in Worspwede en van Nederlandse gelijkgezinden die zich verenigden in de Groningse schildersvereniging De Ploeg.  
Indirect refereert zij met haar landschappen aan het verleden, toch is het werk van Antje in alle opzichten hedendaags.