Ger Kuijlenburg

Naam:

Ger Kuijlenburg
Adres: Heidebindersweg 8,
9311 RA Nieuw-Roden
Tel.: 050-502 08 98
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gerkuijlenburg.nl

 Als kunstschilder ben ik eigenlijk een autodidact, maar heb mezelf altijd via de klassieke weg geschoold. Dat wil zeggen veel tekenen, lezen in vakliteratuur en praten met en kijken naar hen die me voor zijn gegaan.

Op mijn 14-de maakte ik mijn eerste olieverfschilderijtje, een Oostenrijks landschapje uit de ansichtkaartencollectie van mijn vader. Vandaar mijn liefde voor olieverf. In die periode verliet ik ook school en ging werken.
Het voert te ver om alle werkgevers uit mijn jonge jaren te benoemen, maar in 1972 kwam ik in dienst van het Stedelijk Museum in Amsterdam en in 1974 werd ik hoofd Grafisch Atelier van het Amsterdams Historisch Museum, nu Amsterdam Museum. Tot ik in 1991 hartproblemen kreeg en uiteindelijk in 1993 mijn werk moest opgeven. In de museumwereld zat ik op mijn kunstplek, praten met conservators, restauratoren en zelfs in een historisch museum met levende kunstenaars.

In 2000 brachten omstandigheden me naar het noorden. Gaf ik in mijn vorige woonplaats al teken- en schilderlessen, al snel wist men mij te vinden en ben ik als invaller begonnen bij de TSR. Inmiddels ben ik al sinds 2002 als docent aan deze club verbonden.