Jan Houwing

 Naam:

Jan Houwing

Adres: Noordesch 6
9301 TJ Lieveren
Tel.: 050-312 26 41
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: (Still under construction)

Als autonoom kunstenaar heb ik mij vanaf het moment van afstuderen in 1995 aan De Academie voor Beeldende Kunsten ‘Minerva’ te Groningen op diverse gebieden ontwikkeld. Naast vrij tekenen en schilderen heb ik mij toegelegd op het werken in opdracht als kunstenaar/illustrator en als ontwerper van (design)meubelen en theaterdecors. De afgelopen jaren ben ik ook gaan schrijven, regisseren en produceren voor/van (amateur)theaterproducties. Het werken met en begeleiden van amateurspelers ervaar ik als een uitdaging (www.teatur.nl). Ook begeleid ik spelers individueel en geef ik voor nieuwe producties leiding aan decorbouwers. Daarnaast organiseer ik workshops en informatieavonden.

Tekenen en schilderen zijn mijn grootste passie. Ik blijf op zoek naar nieuwe stijlen en technieken. Ik werk met acrylverf, olieverf, (kleur)inkten, conté, houtskool, vetkrijt, pastel etc. Mijn eigen werk is de laatste jaren expressiever, dynamischer en abstracter geworden, vaak figuratief, soms geheel abstract. Inspiraties zijn: landschappen, gezichten, het menselijk lichaam.

Een andere specialisatie betreft het ontwerpen en bewerken van schetsen en beelden met de computer in het grafische programma Photoshop. Naast deze technische zoektocht bestudeer ik volop bekende en minder bekende kunstenaars, in mijn zucht naar inspiratie en informatie.

Bij de amateurkunstenaars binnen de TSR, die ieder vanuit een eigen interesse en inspiratie werkstukken tot stand brengen, herken ik eenzelfde passie!