Jan Kenter

Naam:

Jan Kenter
Adres: Fossemaheerd 202,
9737 KM Groningen
Tel.: 06-38 24 98 27
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jankenter.nl

Na mijn studie Tekenen aan de Lerarenopleiding Ubbo Emmius (tweede graad), studeerde ik begin jaren tachtig aan Academie Minerva in Groningen.
Ik haalde daar in het midden van de jaren tachtig mijn diploma van de vrije afdeling Tekenen en Schilderen en later, als vervolg op Ubbo Emmius, die van de Lerarenopleiding (eerste graad).
Mijn examenwerk bestond uit grote, figuratieve aquarellen.

Hoewel mijn opleiding tamelijk klassiek was - een gedegen, technische opleiding vind ik wel een vereiste - kreeg ik als kunstenaar gaandeweg meer behoefte aan een meer expressieve- en abstracte manier van werken, daarbij ge├»nspireerd door Duitse kunstenaars  als Baselitz en Kiefer.

Ik kwam en werkte ook regelmatig in Berlijn.

In de afgelopen jaren werkte ik als kunstenaar en exposeerde in binnenland (o.a. Amsterdam en Groningen) en buitenland (Berlijn en Jena). Als docent gaf ik eerder les aan de Volksuniversiteit (Zuidlaren).

Nu  ben ik verbonden aan de TSR, geef schilderlessen- en workshops in eigen atelier en begeleid ik op creatieve grondslag "P.G.B.- kinderen met "een rugzakje"( als ADHD en PDD-NOS) .

Als kunstenaar werk ik in een prachtig atelier aan het Nieuwe Kerkhof in Groningen en maak daar grote, expressieve tekeningen waarbij zowel vorm als inhoud belangrijk zijn en waarvan er een aantal op mijn website  te vinden zijn.